dnes je 5.12.2022

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

SYSTÉM KRITICKÝCH KONTROLNÍCH BODŮ (HACCP)

5.8.2008, Zdroj: Verlag Dashöfer

Základem systému bezpečnosti v celém potravinovém řetězci je tzv. systém kritických bodů (HACCP – hazard Analysis and Critical Control Points).

Tento systém vychází z Codexu Alimentarius a je jedním ze základních požadavků Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29.4.2004 o hygieně potravin a vyhlášky 147/1998 Sb. v platném znění. Pro krmiva je stejný požadavek uvedený v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 183/2005 ze dne 12. ledna 2005, kterým se stanoví požadavky na hygienu krmiv. V České republice je tento požadavek rozpracovaný ve Vyhl. 147/1998 v platném znění (ve znění vyhlášky č. 196/2002 Sb., a 161/2004 Sb.).

Povinnost řízení funkčního systému kritických kontrolních bodů je

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu QM profi.
Registrovat

Pravidelné zpravodajství

nebo přihlásit.

Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...